فهرست مطالب

Dentistry, Shiraz University of Medical Sciences - Volume:12 Issue: 1, 2011

Journal of Dentistry, Shiraz University of Medical Sciences
Volume:12 Issue: 1, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/02/21
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقاله های پژوهشی اصیل
  • محمد شاه ابویی، اسماعیل دباغ، مهدی ادیب راد، شهرام وزیری، بهنام اسلامی، سانعلی کریمی افشار صفحه 1
    بیان مساله: رژنراسیون پریودنشیوم در آسیب های فورکا یکی از چالش زاترین جنبه های درمانهای پریودنتال به شمار می رود. در میان درمان های موجود GTR (Guided Tissue Regeneration) بهترین نتایج را از لحاظ بافت شناختی و بهبود معیارهای بالینی به دنبال داشته است. شواهدی وجود دارد که کاربرد پلاسما غنی شده از پلاکت (PRP) می تواند نتایج درمان های رژنراتیو پریودنتال را بهبود بخشد.
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی استفاده از ترکیب پلاسمای غنی شده از پلاکت به همراه بیو- اس (Bio-oss) بر بازسازی استخوان در آسیب های فورکیشن درجه دو سگ می باشد.
    مواد و
    روش
    در این بررسی تجربی، 48 آسیب استخوانی با عمق و پهنای 5 میلی متر در ناحیه ی فورکای دندان های پره مولر چهار سگ ایجاد شدند. آسیب ها به صورت اتفاقی به سه گروه بخش شدند. آسیب ها در گروه آزمون با ترکیب PRP + Bio-oss و در گروه شاهد با بیو- اس به تنهایی پر شده و در گروه شاهد منفی ماده ی پیوندی (گرفت) در آسیب ها قرار داده نشد. یک غشای کلاژنه قابل جذب بر روی آسیب ها قرار داده و فلپ ها بخیه شد. پس از سه ماه حیوان ها قربانی شدند و از آسیب های نمونه های بیوپسی برای بررسی بافت شناسی و هیستومورفومتریک فراهم شد. در هر نمونه میزان پر شدن آسیب توسط استخوان تازه، ذرات ماده ی پیوندی و بافت همبند به گونه ی درصد ارزیابی گردید. یافته های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS (ورژن 13.0) و با آزمون تی دانشجویی (Student''s t test) واکاوی شدند.
    یافته ها
    میزان پر شدن آسیب توسط استخوان در گروه آزمون 61 درصد، درگروه شاهد 58 درصد و در گروه شاهد منفی 39 درصد بود.
    گرچه تفاوت معنادار آماری میان گروه آزمون و شاهد دیده نشد اما این تفاوت میان هر دو گروه آزمون و شاهد با گروه شاهد منفی معنادار بود (05/0 p <). در نمونه های گروه آزمون، تشکیل استخوان لاملار بیشتر و میزان سلول های التهابی مزمن پایین تر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این پژوهش آشکار شد، که استفاده از ترکیب PRP و بیو- اس در درمان آسیب های درجه دو فورکا باعث افزایش معنادار در میزان استخوان تازه تشکیل شده نسبت به کاربرد بیو- اس به تنهایی نمی شود. به نظر می رسد، که وجود PRP موجب بهبود کیفیت استخوان تازه و کاهش میزان التهاب بافتی می گردد.
    کلیدواژگان: پلاسمای غنی شده از پلاکت، رژنراسیون استخوان، آسیب فورکیشن، عوامل رشدی، بیو، اس
  • صفورا سیفی، شهریار شفایی صفحه 11
    بیان مساله: کارسینوم سلول سنگفرشی شایع ترین سرطان دهان است اما پاتوژنز آن کاملا شناخته شده نیست. HER2/neu پروتوانکوژنی دارای سکانس همولوگ با فاکتور رشد اپیدرمال است. αSMA اکتین اختصاصی ماهیچه ی صاف بوده که بیانگر وجود میوفیبروبلاست ها در استرومای این سرطان دهان است.
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی بیان نشانگر های HER2/neu (اپی تلیالی) و αSMA (استرومایی) در کارسینوم سلول سنگفرشی دهان بود.
    مواد و
    روش
    در این بررسی گذشته نگر، شمار 18 بلوک پارافینه کارسینوم سلول سنگفرشی و 10 نمونه مخاط طبیعی دهان (به عنوان شاهد) با استفاده از نشانگرهای HER2/ neu و αSMAبا روش ایمونوهیستوشیمی رنگ آمیزی گردیدند. شدت و درصد رنگ پذیری سلول های اپی تلیالی تومورال و بررسی کیفی رنگ پذیری میوفیبروبلاست ها به ترتیب با نشانگرهای بالا در نظر گرفته شد. نتایج با آزمون های کاپا (Kappa) و ایکس دو (X2) واکاوی گردید.
    یافته ها
    از 18 نمونه کارسینوم سلول سنگفرشی تنها 3 مورد با نشانگر Her2/ne و12 نمونه با αSMA، مثبت و در مخاط طبیعی دهان تنها یک نمونه با Her2/neu مثبت و هر 10 نمونه با αSMA منفی بودند. اختلاف آماری در بیان αSMA در کارسینوم سلول سنگفرشی و مخاط طبیعی دهان معنادار بود (002/0 p =). اما این اختلاف در بیان HER2/neu در کارسینوم سلول سنگفرشی و مخاط طبیعی دهان معنادار نبود (05/0 p >).
    نتیجه گیری
    از نتایج بررسی کنونی به نظر می رسد، که پروتئین αSMA نقشی موثر در پاتوژنز و رفتار تهاجمی کارسینوم سلول سنگفرشی دهان دارد اما HER2/neu نقشی عمده در پاتوژنز این سرطان دهان ندارد.
    کلیدواژگان: کارسینوم سلول سنگفرشی، HER2، neu، αSMA، میوفیبروبلاست
  • عزت ا& جلالیان، مونا صادق، زهرا راستگو، میترا حسین مهرپور صفحه 19
    بیان مساله: شکستگی پرسلن در ترمیم های لامینت بسیار شایع بوده و یکی از دلایل آن طرح تراش است.
    هدف
    هدف از این پژوهش، مقایسه ی اثر سه طرح تراش شولدر، چمفر و چمفر عمیق در طرح بر مقاومت به شکست ترمیم های لامینت ونیر بود.
    مواد و
    روش
    این پژوهش به روش تجربی و به گونه ی آزمایشگاهی بر روی 30 عدد دندان سانترال بالا که بی پوسیدگی، ترک و ساییدگی بودند انجام گرفت. دندان ها با ابعاد کاملا همانند به گونه ی تصادفی به سه گروه 10 تایی بخش شدند. سپس، طرح تراش به گونه ی کامل انجام گرفت و در سطح پالاتال در گروه 1 تراش چمفر عمیق، در گروه 2 طرح شولدر و در گروه 3 طرح چمفر انجام شد. پس از آن نمونه ها با زاویه ی 30 درجه در زیر دستگاه اینسترون قرار گرفت و میزان نیرویی که سبب شکستگی آن گردید تعیین شد. جهت واکاوی آماری، از آزمون تی استفاده شد.
    یافته ها
    مقاومت به شکست در گروه چمفر عمیق 17 ± 40/283 نیوتن، در گروه شولدر 61/25 ± 50/231 نیوتن و در گروه چمفر 71/21 ± 254 نیوتن (05/0 p <) نشان داد، که میان سه گروه اختلاف معنادار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از این بررسی نشان داد، که طرح تراش چمفر عمیق در تکنیک اورلپ (Over lap) نسبت به دو طرح تراش چمفر و شولدر دارای مقاومت به شکست بالاتری است.
    کلیدواژگان: لامینت ونیر، مقاومت به شکست، آماده سازی اینسایزال
  • حمیدرضا فتاحی، علیرضا پورسیاح صفحه 26
    بیان مساله: ضعف بنیادین زنجیرهای الاستیکی در وارد کردن نیرو، کاهش سریع نیروی آنها است. کشش آغازین به عنوان یکی از راه های مفید در کم کردن کاهش نیروی این الاستیک ها پیشنهاد شده است. اما مستندات در ارتباط با مقدار و روش کشش آغازین متفاوت می باشد.
    هدف
    این پژوهش، برای بررسی اثر کشش آغازین بر کم کردن کاهش نیروی زنجیرهای الاستومری مصنوعی طرح ریزی شد.
    مواد و
    روش
    در این پژوهش آزمایشگاهی در آغاز، زنجیرهای الاستومری مصنوعی به دو گروه بخش شدند. 1. شاهد (پره استرچ نشده)، 2. گروه آزمایش (پره استرچ شده). گروه های آزمایش تا 33، 50، 100 و 200 درصد طول آغازین پره استرچ شدند. 4 گروه شاهد و 16 گروه آزمایش از 4 شرکت ارزیابی گردید. نمونه های گروه آزمایش با سرعت 30 میلی متر در دقیقه پره استرچ شدند. سپس، به مدت 5 ثانیه در همین طول تحت کشش نگه داشته شدند. پس از آن همه ی نمونه های گروه آزمایش تا طول 25 میلی متر کشیده و در این طول بر روی فریم، ثابت گردیدند. سپس، فریم ها در آب 37 درجه ی سانتی گراد قرار گرفتند. نیروی آنان در زمان های صفر، یک ساعت، 24 ساعت، یک و سه هفته پس از آغاز کشش (وارد کردن نیرو) اندازه گیری شد. داده ها با آزمون های آماری گرین هاوس- گیستر (Greenhouse-Geisser) و آنوا (ANOVA) و فریدمن (Friedman) واکاوی گردید.
    یافته ها
    کاهش نیروی زنجیر الاستومری مصنوعی در طی زمان در همه ی20 گروه رخ داد (01/0 p <). سریع ترین کاهش نیرو (نزدیک به نصف کل کاهش نیرو) در یک ساعت نخست رخ داد ولی با گذشت زمان سرعت کاهش نیرو کمتر شد. در همه ی گونه های زنجیر الاستومری مصنوعی مورد بررسی، کاهش نیروی گروه آزمون در طول 200 درصد کشش آغازین از گروه شاهد کمتر بود (001/0 تا 01/0 p <).
    نتیجه گیری
    از آنجا که طول های متفاوت کشش آغازین بر گونه های زنجیر الاستومری مصنوعی تولید شرکت های گوناگون اثرات متفاوت دارد باید طول کشش آغازین مناسب برای هر گونه زنجیر الاستومری مصنوعی تعیین شود
    کلیدواژگان: زنجیر الاستومری مصنوعی، کشش، پیش کشش، کاهش نیرو
  • پریسا صالحی، حمیدرضا پاکشیر، سید محمد مهدی رویین پیکر، زهرا امامی، مریم داوری صفحه 34
    بیان مساله: تفاوت های جمعیتی و جنسیتی در پهنای مزیودیستالی دندان ها در بررسی های گوناگونی به اثبات رسیده است. این روش های پیش بینی پهنای مزیودیستالی کانین و پرمولارها از بررسی جمعیت های دیگر به دست آمده است و نتایج به دست آمده از بررسی های انجام شده در ایران نیز همخوانی ندارد.
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی دقت برآورد تاناکا و جانستون و جدول پیشنهادی مایرز جهت پیشگویی پهنای کانین و پرمولارهای نروییده در جمعیت جنوب ایران بود. افزون بر این، معادله ها و جدول هایی جهت پیش بینی پهنای کانین و پرمولار هر دو فک بر پایه ی مجموع پهنای مزیودیستالی دندان های انسیزور فک پایین ارایه گردیده است.
    مواد و
    روش
    در پژوهش مقطعی حاضر 715 کست دندانی از جمعیت جنوب ایران انتخاب گردید. پهنای مزیودیستال دندان ها توسط کولیس دیجیتال با دقت یک صدم اندازه گیری شده و سرانجام داده های به دست آمده توسط آزمون های آماری همبستگی پیرسون (Pearson Correlation)، تی برای دو گروه مستقل (Independent t-test)، تی زوجی (Paired Samples t- test) با پیش بینی های مایرز، تاناکا و جانستون مقایسه گردید و معادله های نوینی توسط آزمون آماری رگرسیون خطی چند متغیره (Multiple linear Regression) به دست آمده و به کمک نرم افزار LMS chart maker جدول های پیش بینی نوینی ارایه گردید.
    یافته ها
    نتایج این بررسی نشان داد که برآورد تاناکا- جانستون و جدول پیشنهادی مایرز در مقایسه با پهنای دندان های جمعیت جنوب ایران تفاوت آماری معنادار دارد و پیش بینی های مایرز، تاناکا و جانستون در این جمعیت بیشتر از حد (Overestimate) است. همچنین، پهنای مزیودیستالی دندان های زنان و مردان با یکدیگر تفاوتی معنادار را نشان داد. معادله ی پیشنهادی بر پایه ی مجموع پهنای چهار دندان انسیزور فک پایین جهت برآورد کانین و پرمولارهای نروییده ی فک بالا 161/9x+529/0 Y= و جهت برآورد کانین و پرمولارهای نروییده ی فک پایین 827/7x+ 567/0 Y= پیشنهاد گردید.
    نتیجه گیری
    معادله های پیشنهادی تاناکا و جانستون در جمعیت جنوب ایران بیشتر از حد است و جدول پیشنهادی مایرز در هیچ یک از صدک ها از دقت کافی در پیش بینی پهنای کانین و پرمولار نروییده برخوردار نیست. با توجه به این امر معادله های رگرسیون و جدول های نوینی به تفکیک جنس و فک بر پایه ی مجموع پهنای دندان انسیزور فک پایین ارایه گردید.
    کلیدواژگان: واکاوی دوران دندانی مختلط، معادله ی رگرسیون، پهنای مزیودیستالی دندان
  • سارا پورشهیدی، هومن ابراهیمی، آزاده اندیشه تدبیر صفحه 43
    بیان مساله: نقش عوامل روحی- روانی در بروز برخی از بیماری های پوستی مخاطی به خوبی آشکار شده ولی در مورد بیماری لیکن پلان دهانی هنوز نقش این عوامل به ویژه استرس مورد ارزیابی دقیق قرار نگرفته است.
    هدف
    هدف از این پژوهش بررسی اهمیت استرس در بروز لیکن پلان بود.
    مواد و
    روش
    در این بررسی مقطعی نمونه ها به روش Case control انتخاب شدند. گروه شاهد 47 فرد سالم بی هیچ آسیب مخاطی و گروه مورد 52 بیمار مبتلا به لیکن پلان دهانی (28 بیمار مبتلا به لیکن پلان اروزیو و 24 بیمار مبتلا به لیکن پلان رتیکولر)، که بیماری آنها با بیوبسی ثابت شده بود و از نظر سنی و جنسی با گروه شاهد یکسان سازی شده بودند را در بر می گرفت. آزمون های (GHQ12)General Health Questionnaire و PSS (Precived stress scale) برای ارزیابی استرس در بیماران مبتلا به لیکن پلان دهانی گروه شاهد استفاده شد. سپس نتایج با آزمون های آماری کروسکال والیس و من ویتنی واکاوی شد و 05/0 p < معنادار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بیماران مبتلا به لیکن پلان اروزیو استرس بالاتری از گروه شاهد داشتند (05/0 >p و 123/4= Z). گروه بیماران مبتلا به لیکن پلان رتیکولر هم استرس بالاتری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0> p و 891/5 = Z) اما در مقایسه ی میان بیماران لیکن پلان اروزیو و لیکن پلان رتیکولر نتایج آماری معنادار نبود. (05/0 < p و 248/2 = Z).
    نتیجه گیری
    استرس در گروه لیکن پلان اروزیو و لیکن پلان رتریکولر از افراد سالم به گونه ی معنادار بالاتر بود و میان دو گونه ی لیکن پلان اروزیو و لیکن پلان رتیکولر تفاوت شدت استرس معنادار نبود. بنابراین، استرس نقشی مهم در بروز لیکن پلان دارد.
    کلیدواژگان: لیکن پلان، استرس، CHQ12، PSS
  • علیرضا دانش کاظمی، عبدالرحیم داوری، فریبا دستجردی، فاطمه محمدی صفحه 48
    بیان مساله: یکی از مشکلات کامپوزیت های پشتی ریزنشت آنهاست. روش قرار دادن کامپوزیت یا روش نوردهی می تواند سبب ایجاد تغییراتی در ریزنشت شود. بررسی ها نتایجی گوناگون را گزارش نموده اند.
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی اثر دو روش نور دهی و دو روش قرار دهی بر ریزنشت حفره های کلاس دو ترمیم شده با کامپوزیت پشتی بود.
    مواد و
    روش
    حفره های کلاس دو استاندارد بر روی 56 دندان مولر ماگزیلای سالم کشیده شده ی انسانی فراهم شد. سپس، دندان ها به گونه ی تصادفی به چهار گروه مساوی بخش گردیدند. در گروه 1، روش ترمیم حجمی (Bulk) و روش نور دهی معمولی ((Conventional، در گروه 2، روش ترمیم لایه لایه (Incremental) و نوردهی معمولی، در گروه 3، روش ترمیم حجمی و نوردهی به روش مرحله ای (Soft start)، و در گروه 4، روش ترمیم لایه لایه و روش نور دهی مرحله ای انجام شد. همه ی حفره ها با کامپوزیت پشتی P60 (3M/ESPE) به همراه سینگل باند (Single bond) ترمیم شدند. پس از انجام تغییرات چرخه ی حرارتی، نمونه ها به مدت 24 ساعت در متیلن بلو 2 درصد شناور شدند و پس از شست و شو و برش دندان ها، میزان ریزنشت توسط استریومیکروسکوپ با بزرگنمائی 40 برابر بررسی گردید. نتایج به وسیله ی آزمون های آماری مان ویتنی (Mann-Whitney) و کروسکال والیس (Kruskal-Wallis) واکاوی شدند.
    یافته ها
    ریزنشت گروه ترمیم حجمی با لایه لایه و مرحله ای با معمولی تفاوت آماری معنادار نشان داد (01/0 p <). بیشترین و کمترین ریزنشت ها به ترتیب مربوط به گروه های حجمی معمولی و لایه لایه ی مرحله ای بود. تفاوت آماری معنادار میان گروه ها وجود داشت (01/0 p <).
    نتیجه گیری
    روش ترمیم لایه لایه و نوردهی مرحله ای موجب ریزنشت کمتری می شود.
    کلیدواژگان: ریزنشت، روش نوردهی، روش ترمیم، کامپوزیت پشتی
  • احمد شیبانی نیا، بابک نامور، محمد علی صغیری، شهین امامی صفحه 58
    بیان مساله: واکاوی فضا در درمان ارتودنسی و همینطور سرعت آن یکی از مشکلات می باشد. بررسی های گوناگون در ارتباط با مقایسه دقت و سرعت واکاوی فضا در روش های دستی و دیجیتال ارایه شده است.
    هدف
    مقایسه نرم افزار طراحی شده با روش دستی در میزان دقت واکاوی فضا در کودکان دوره دندانی مختلط بود.
    مواد و
    روش
    تحقیق با طراحی توصیفی روی 30 کست دندانی از میان کستهای بیماران مراجعه کننده به بخش ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد تهران که بطور تصادفی انتخاب شده بودند انجام گرفت و در روش رایانه ای به کمک نرم افزار واکاوی فضای سایبر (Cyber Space Analysis) با تعیین نمایه های مورد نیاز نرم افزار بر روی نگاره ی دیجیتال کست های دندانی انجام شد. در گام بعد، میزان دقت این نرم افزار در مقایسه با واکاوی فضا به روش دستی در دوره ی دندانی مختلط به کمک آزمون آماری تی غیروابسته ارزیابی گردید.
    یافته ها
    میانگین زمان مورد نیاز برای واکاوی فضا به کمک نرم افزار 4/3 و روش دستی 81/7 دقیقه بود. در مقایسه ی دقت دو روش، اختلاف آماری معنادار میان میانگین نمایه ها در دو روش وجود نداشت (0001/0> p).
    نتیجه گیری
    نتایج واکاوی فضا با استفاده از نرم افزار نوآوری شده، همانند نتایج به دست آمده از واکاوی فضا به روش دستی است. همچنین، واکاوی فضا به روش رایانه ای با سرعت بالاتری نسبت به روش دستی انجام می شود.
    کلیدواژگان: واکاوی فضا، واکاوی کست، همانند سازی رایانه ای، الگوهای دندانی، غیبت دندانی، نرم افزار واکاوی فضای مجازی
  • مقاله مروری
  • طیبه ملک محمدی، ابوالقاسم حاجی زمانی صفحه 67
    پوسیدگی دندانی بیماری عفونی مزمنی است، که با دمینرالیزاسیون (Deminerlization) بافت دندانی و در نهایت ایجاد حفره در دندان خود را نشان می دهد. تشخیص پوسیدگی های دندانی به دلیل پیچیدگی ناشی از عوامل گوناگون موثر در ایجاد بیماری همیشه با چالش همراه بوده است.
    روش های معاینه های چشمی و چشمی- لمسی برای سال های زیادی رایج ترین راه های تشخیص پوسیدگی بوده اند. گر چه در روش های گوناگون و توسط نویسندگان مختلف تعاریف متعددی از پوسیدگی و تشخیص آن ارایه شده، از طریق بررسی های مروری سیستماتیک نیز، اطلاعات بسیار زیادی از راه های رایج تشخیص پوسیدگی های دندانی و ویژگی های به کار رفته در آنها به دست آمده است. نتیجه ی این بررسی ها بیانگر لزوم ایجاد یک روش واحد برای تشخیص پوسیدگی هاست.
    در سال های اخیر برای مقابله با چالش های موجود در تشخیص پوسیدگی های دندانی، روش نوینی با عنوان (ICDAS، International Caries Detection and Assessment System) یا روش بین المللی ثبت و ارزیابی پوسیدگی های دندانی به عنوان یک استاندارد به دنیا معرفی شده است. هدف اصلی این روش بالا بردن کیفیت اطلاعات سلامت دهان و دندان در جهت تصمیم گیری بهتر در مورد تشخیص، پیش آگهی و درمان پوسیدگی در سطح فردی و سلامت جامعه است.
    این مقاله ضمن مروری بر روش های گوناگون رایج در تشخیص و ارزیابی پوسیدگی به معرفی این روش نوین، شواهد ایجاد، چگونگی طراحی و معیارهای کاربردی آن می پردازد.
    کلیدواژگان: تشخیص پوسیدگی، ارزیابی پوسیدگی، ICDAS، اپیدمیولوژی
  • مقاله های گزارش مورد
  • زهره جعفری اشکاوندی، عبدالعزیز حق نگهدار *، سارا امان پور صفحه 84

    سمنتوبلاستوما یک تومور نادر ادونتوژنیک است، که کمتر از یک درصد همه ی تومورهای ادونتوژنیک را در بر می گیرد، معمولا در مندیبل رخ می دهد و بروز آن در ماگزیلا بسیار نادر است. آسیب به گونه ی یک توده ی منفرد با رشد آرام تظاهر می یابد و معمولا سبب درد و تورم در ناحیه می شود. در این گزارش ویژگی های بالینی، پرتونگاری و بافت شناسی این آسیب همراه با گزارش یک مورد نادر در فک بالا که با تاخیر در تشخیص همراه بوده است، ارایه می گردد

    کلیدواژگان: سمنتوبلاستوما، تومورهای ادنتوژنیک، ماگزیلا
  • مهین بخشی، سمیرا بصیر شبستری، نصرت الله عشقیار صفحه 90
  • سپیده وثوق حسینی، منیر مراد زاده، امیر علاء آغبالی، مهرداد لطفی، شیرین سراوانی، حمیده کده صفحه 95
|
  • Shahabuei M., Dabbagh E., Adibrad M., Vaziri S., Eslami B. Karimi Afshar S Page 1
    Statement of Problem: Periodontal regeneration in the furcation defect is considered as one of the most challenging aspects of periodontal therapy. Among different approaches, GTR has shown promising biologic and clinical results. There are is evidences indicating that the use of platelet-rich plasma (PRP) may improve the outcomes of regenerative periodontal therapy.
    Purpose
    The purpose of this This study was aimed to examine the effect of the combination of platelet-rich plasma (PRP) and Bio-oss on bone regeneration in class II furcation defects in dogs.
    Materials And Method
    48 experimental defects with 5 mm horizontal and 5 mm vertical open probing depth were created in furcation areas of each premolars of dogs. The defects were randomly divided into 3 groups: test group in which the defects were grafted with bio-oss and PRP; control group in which the defects were grafted with bio-oss alone; and negative control group in which no graft was used. An reabsorbable collagen membrane was placed over each defect area site and the flaps were sutured. The animals were sacrificed 3 months later and biopsy samples were taken from the defect sites for histologic and histomorphometric assessment. In each section, the area fractions (%) within the bone specimens occupied by newly formed bone, soft tissue, and residual grafting particles were determined. The data were analyzed statistically using Student's t test through SPSS software (version 13.0).
    Results
    The Bone bone fill was 61 % in the test group, 58 % in the control group, and 39 % in the negative control group. With Although no significant difference was observed between the test and control groups, the differences between the test and control groups with negative control group were significant (p <0.05). In the control group, samples the lamellar bone formation was higher and the chronic inflammatory infiltration was lower.
    Conclusion
    Within the limitations of this study, the use of bio-oss and PRP in the treatment of class II furcation involvement has no additional benefit over bio-oss alone. However, it seems that PRP can improve the quality of the new bone while decreasing the amount of tissue inflamation.
  • Seifi S., Shafaie Sh Page 11
    Statement of Problem: Squamous cell carcinoma (SCC) is the most common cancer of the mouth, but its pathogenesis is unknown. HER2/neu is a protoncogene with homologue sequence with EGF. αSMA is a smooth muscle specific actin which indicates the existence of myofibroblasts in the oral cancer stroma.
    Purpose
    This study aimed to measure the frequency of Her2/neu and (alpha) αSMA in oral SCC.
    Materials And Method
    For this study, 18 paraffinized blocks of OSCC were immunostained with Anti HER2/neu, Anti (Alpha) SMA. Percentage and degree of the epithelial cells staining and percentage staining of myofibroblasts were considered. The results of the study were analyzed using kappa and X2.
    Results
    From 18 cases of OSCC, 3 and 12 cases were positive with HER2/neu and αSMA, respectively. In the normal oral mucosa, one case was positive (Score 2) with HER2/neu but αSMA positive myofibroblasts were not seen in the stroma of OSCC. A significant difference was seen in αSMA expression in OSCC and the normal oral mucosa (p =0.002). No significant difference was found in HER2/neu expression in OSCC and normal mucosa (p >0.05).
    Conclusion
    The results of this study suggest that αSMA has an effective role in pathogenesis and aggressive behavior of OSCC but HER2/neu has no main role in this type of oral cancer.
  • Jallalian E., Sadegh M., Rastgoo Z., Hosein Mehr Poor M Page 19
    Statement of Problem: Porcelain laminate veneer is one of the most important restorations in dentistry because of stable esthetic and low destructive technique. But the main reason of failure in this treatment is porcelain fracture. Therefore, tooth preparation has an important role in fracture resistance of porcelain laminate veneer.
    Purpose
    The aim of this in-vitro study was to compare the effect of tree preparation designs, shoulder and chamfer and heavy chamfer, on fracture strength of porcelain laminate veneer.
    Materials And Method
    This experimental and in-vitro study was performed on 30 upper central teeth without fracture, carries or any problem. The teeth were divided into three-10 teeth groups. Then, the preparation design was performed perfectly. In the palatal surfaces of the first group we used deep chamfer preparation design and the shoulder and the chamfer designs were performed for the second and third groups, respectively. Then the samples were put in instron machine with the angle of 30 degrees. The force rate which led to break in those samples was determined. The data were analysed usig t-test.
    Result
    Resistance against breakage in the deep chamfer, shoulder and chamfer groups were 283.40 ± 17, 231.50 ± 25.61 and 254 ± 21.71 Newton, repectvely. No significant difference was found among the groups.
    Conclusion
    The higher fracture resistance was observed in deep Chamfer/palatal over lap technique, so we prefer to use this kind of preparation for palatal extension of Porcelain Laminate Veneers.
  • Fattahi Hr, Poursayah A Page 26
    Statement of Problems: The main disadvantage of elastic chains is their rapid force decay. Thus, pre-stretching has been recommended as a method to overcome this ever existing problem. However, the information regarding the magnitude and the method of its performance are still obscure or varied.
    Purpose
    This study was designed to evaluate the effect of pre-stretching on force degradation of the synthetic elastomeric chains.
    Materials And Method
    This experimental study had two categories of synthetic elastomeric chains: 1. Control (unprestretched) 2. Test (prestretched). The test groups were pre-stretched to 33%, 100% and 200% of the original length. We evaluated 4 control and 16 test groups from four manufacturers. In a period of 5 seconds, each specimen was pre-stretched in the rate of 30 mm per minute. Then, all the specimens were stretched to 25 mm and fixed in this distance on the frames and were merged in 37 degree water. Their forces were measured at 0 hour, 1 hour, 24 hours, 1 week, and 3 weeks. Data were analyzed using Friedman, ANOVA and Green house-Geisser test.
    Results
    All the 20 groups had force degradation in the study period (p <001). The highest rate of force degradation (about half of the total force degradation) occurred at the first hour. But the rate of force degradation declined over time. In all brands, force degradation was smaller in pre-stretching 200% than the control group (p <0.01-0.001).
    Conclusion
    Synthetic elastomeric chains from several companies have different effects from different distances of pre-strectching, so the appropriate pre-stretching length must be defined for each kind of synthetic elastomeric chain.
  • Salehi P., Pakshir Hr, Roeinpeikar Smm, Emami Z., Davari M Page 34
    Statement of Problems: Ethnic and sex differences in the mesiodistal width of the teeth have been proved in different studies. The prediction methods of the canine and premolar width have been obtained from other populations, which are in controversy with the results of previous Iranian studies.
    Purpose
    The aim of this study was to determine the accuracy of the Tanaka-Johnston prediction equations and Moyer’s prediction tables in the prediction of un-erupted canines and premolars in a South Iranian population. Also, new regression equations and tables are presented to predict the width of the un-erupted canines and premolars based on the sum of the mesiodistal width of the lower incisors
    Materials And Method
    For this cross-sectional study, a total of 715 dental casts were recruited from southern Iranian population. The greatest mesiodistal widths of all the teeth were measured using digital caliper with the accuracy of 0.01 mm. All the data were compared with Moyers’s and Tanaka-Johnston predictions using Pearson Correlation, independent t-test and paired sample t-test. New regression equations were presented with multiple linear regression tests and new prediction tables were presented with LMS chart maker software.
    Results
    Tanaka-Johnston equations and Moyer’s prediction tables revealed a significant difference with the mesiodistal dental width of southern Iranian population and the predictions were overestimated in this population. Also, there was a significant difference between the mesiodistal width of the teeth of males and females. So, new regression equations and tables (based on the sum of the lower incisors) were introduced for different jaws and sexes in this study. The suggested regression for prediction of the maxillary canine and premolars based on the summation of mesiodistal width of the lower incisors was y=0.529x+9.161 and for prediction of the mandibular canine and premolarsit was y=0.567x+7.827.
    Conclusion
    Tanaka-Johnston and Moyer’s prediction tables overestimate the actual size of southern Iranian’s teeth width; Moyers prediction tables are not accurate in the prediction of the width of the canines and premolars in none of the percents. So, application of these methods is not suggested for Iranian population.
  • Pourshahidi S., Ebrahimi H., Andisheh Tadbir A Page 43
    Statement of Problem: Psychosomatic factors and their association with dermatological disorders are well recognized; yet, their importance in oral lichen planus (OLP) is still debated.
    Purpose
    This study was done to determine the importance of stress in patients with OLP.
    Materials And Method
    In this cross-sectional case control study, the control group consisted of 47 apparently healthy patients without any mucosal lesion, and the experimental group consisted of 52 biopsy proven OLP subjects (28 erosive lichen planus and 24 reticular form) which were age and sex matched with the control group. They were referred to department of oral medicine in Tabriz University of Medical Science during May 2008-July 2008. The General Health Questionnaire-version 12 (GHQ-12) and the Perceived Stress Scale (PSS) were used to evaluate stress in OLP patients and control group. The data were analyzed through Kruskal-Wallis and Man Whitney tests. P value less that 0.05 was considered as significant.
    Results
    The patients with erosive lichen planus had significantly more stress (Z = 4.123; p < 0.05) than the controls. Similar findings were noted between the reticuler lichen planus and control group (Z = 5.891; p < 0.05). However, the differences in stress (Z = 2.248; p > 0.05)was found to be non-significant between the patients with erosive lichen planus and reticular form.
    Conclusion
    A significantly higher level of stress was found in the OLP patients (both erosive and reticular form) than the control group, but no significant difference was noted between the patients with erosive lichen planus and reticular form.Therefore it can be concluded that psychological stressors play an important role in the creating OLP.
  • Daneshkazemi Ar, Davari Ar, Dastjerdi F., Mohamadi F Page 48
    Statement of Problem: The control of microleakage presents a challenge for posterior composite restorations. The technique for composite placement and treatment technique may cause some modifications in the microleakage. The results of different studies are varied.
    Purpose
    This study aimed to evaluate the marginal microleakage in class II P60 resin composite restorations prepared with two restorative techniques and two polymerization systems.
    Materials And Method
    Standard class II cavity preparations were performed on 56 carries- free extracted molars. Then, the teeth were randomly divided into four groups: 1) Bulk placement and conventional polymerization 2) Incremental placement and conventional polymerization 3) Bulk placement and soft start polymerization 4) Incremental placement and soft start polymerization. All the cavities were restored with single bond and P60 (3M/ESPE) resin composite. After thermocycling, the specimens were immersed in 2% methylene blue solution for 24 hours and then washed. After sectioning, dye penetration was assessed by light stereomicroscopy at 40x magnification and then evaluated for microleakage by Kruskal-Wallis Test and Mann-Whitney tests.
    Results
    Significant differences were found between the bulk with incremental technique and soft start with conventional polymerization. The highest and lowest rates of microleakage were in bulk conventional and incremental soft start group, respectively. A significant difference was found between groups.
    Conclusion
    The use of incremental placement technique and soft start system results in less microleakage.
  • Sheibani Nia A., Namvar B., Saghiri Ma, Emami S Page 58
    Purpose
    This research aimed to design a software to conduct space analysis and evaluate its accuracy compared to manual space analysis.
    Materials And Method
    This reasearch was conducted in two stages: Exploratory and Cross- Sectional. The subjects were selected randomly from patients between 7 to 11 years of age referring to the orthodontics clinic at the dentistry school of the Islamic Azad University. About 30 study models (15 pairs) were randomly selected. Space analysis with manual method was performed. Space analysis with the aid of Cyber Space Analysis software was also carried out by locating the required landmarks on digital images of dental casts. The accuracy of this software in comparison with the manual method in space analysis for mixed dentition was evaluated using T student test.
    Results
    The average time required for space analysis using the software was 3.4 minutes as compared to the manual method which took 7.81 minutes on average. The results from software-assisted space analysis showed no significant difference with that obtained from the manual method (p < 0.0001).
    Conclusion
    The results from software-assisted space analysis were similar to those of the manual method. However, software-assisted space analysis is carried out more quickly than the manual method.
  • Malek Mohammadi T., Hajizamani A Page 67
    Dental caries is a chronic infection disease that manifests itself through demineralization of dental tissues and cavitations in the tooth structure. The diagnosis of dental caries poses challenges due to the complex interaction of multiple endogenous causal factors. Naturally, visual and visual-tactile examinations have been the most commonly used diagnostic aids in caries examination for many years. A major drawback in common dental examination was the use of varied diagnostic criteria by various authors. Some extensive reviews regarding this have emphasized the need for a unique system for the diagnosis of such caries. Thus, International Caries Detection and Assessment System (ICDAS) emerged as a benchmark for detection and assessment of dental caries. The main objective of the new system is to improve the level of information to help make informed decision about diagnosis, prognosis, and clinical management of caries at both individual and public health levels.This study aimed to review traditional caries diagnosis methods and also describe the philosophy of the new ICDAS system for diagnosis and assessment of caries and also demonstrate how it can serve as a basis and benchmark for clinical and epidemiological research.
  • Jaafari Ashkavandi Z., Haghnegahdar Aa, Amanpoor S Page 84

    Cementoblastoma is a rare neoplasm accounting for less than 1% of all odontogenic tumors. It mostly arises in the mandible but rarely in the maxilla. The tumor appears as a slow-growing solitary mass which usually results in pain and swelling.In this report, the clinical, radiographic and histopathologic characteristics of cementoblastoma in a case of maxillary cementoblastoma with delayed diagnosis are presented.

  • Bakhshi M., Basir Shabestari S., Eshghyar N Page 90
    The angiofibroma is a rare benign vascular tumor that often occurs in the nasopharyn and paranasal sinuses in male adolescents. Presentation of this lesion in the oral cavity is very rare. This paper presents the case of a-50-year old male with an angiofibroma on the buccal mucus as exophytic lesion with red-brown color which had grown during 8 years. Based on the clinical findings, working diagnosis was mesenchymal tumor. After excisional biopsy, histopathologic feature proved to be angiofibroma.
  • Vosough Hoseini S., Moradzadeh Khiavi M., Aghbali A., Lotfi M., Saravani S., Kadeh H Page 95
    The Nasopalatine duct cyst is the most common developmental nonodontogenic cyst of the oral cavity, occurring in about 1% of the population. The most common presenting symptoms include swelling of the anterior palate, drainage and pain. Occasionally, this cyst is seen unilaterally. Nasopalatine duct cysts are treated by surgical enucleation. Recurrence and malignant transformations are rare.We reported a 54 y/o male patient from Tabriz. His chief complaint was unilateral swelling of the anterior right side of the maxillary mucosa. In clinical examination, a slight and painless swelling in the region of the right maxillary central, lateral and canine teeth was seen. Occlusal radiographs demonstrated well defined unilocular radiolucency. Final histopathologic diagnosis was “Nasopalatine duct cyst”.